Diplomák megszerzésének alternatív útja

 

 


Az ANB döntése alapján csak azoknak van lehetõsége megszerezni alternatív úton újabb diplomát, akiknek már van EWF/IIW diplomájuk, . Más jellegû alternatív út nem engedélyezett a jelen idõszakban.
Ha az ATB kérelemmel fordul az ANB-hez, hogy engedélyezze alternatív úton megszerezni az újabb diplomát EWF/IIW végzettségû jelöltek számára, akkor kérelmében ugyanazon dokumentumokat kell kitöltenie mintha hagyományos úton kívánná jelöltjeinek biztosítani az oktatást. Csak akkor kezdhetõ meg az alternatív úton történõ oktatás, ha az ANB azt engedélyezte. Azaz a bemeneti feltételeket és az oktatás feltételeit megfelelõnek tartja.
Az alternatív úton megszerzendõújabb diploma végsõ vizsgarészei a következõk:
EWT/IWT-vel rendelkezõk EWE/IWE jelölteknek: írásbeli és szóbeli vizsgarészek megegyeznek a hagyományos úton alkalmazott vizsgáknál, mind tartalomban, mind óraszámban és vizsgakérdések darabszámában értelmezve nemzeti és harmonizált vizsgaszintekre.
EWT/IWT diplomával rendelkezõk EWI-C/IWI-C jelölteknek végsõ vizsgát kell tenniük (2.út) ugyanúgy ahogyan a hagyományos úton teszik a jelöltek.
EWS/IWS diplomával rendelkezõk EWI-B/IWI-B jelölteknek végsõ vizsgát kell tenniük (2.út) ugyanúgy ahogyan a hagyományos úton teszik a jelöltek.
EWP/IWP diplomával rendelkezõk EWI-B/IWI-B jelölteknek végsõ vizsgát kell tenniük (2.út) ugyanúgy ahogyan a hagyományos úton teszik a jelöltek.

 

blue12_back.gif VISSZA

 

További in

 

 

.