Hegesztett terméket gyártók tanúsítása

MSZ EN 1090 szabványsorozat szerinti tanúsítás

Az Európai Unió országaiba szállítandó acél- és alumínium szerkezeti elemeknek meg kell felelniük az EN 1090 szabványnak és „CE” jellel kell rendelkezniük.

Az EN 1090 szabványok harmonizált európai szabványokként alkalmazandók. Az Európai Parlament (EU) 305/2011 sz. rendeletének az Építési Termék Rendeletnek a hatályba lépésével, azon építési termékek esetén, melyekre van harmonizált szabvány, a forgalomba hozatal feltétele a „CE” jel és a teljesítménynyilatkozat.

Az acél- és alumínium szerkezeti elemeket gyártó cégeknek az EN 1090 szabványsorozatoknak megfelelően kell gyártani és szerelni a termékeiket, illetve az ezen alapelvek szerinti tanúsítványokat és CE-jelet szükséges alkalmazniuk.

A gyártónak saját üzemi gyártásellenőrzési rendszerét, egy független Brüsszelben bejegyzett szervezettel kell tanúsítania.

A Magyar Hegesztéstechnikai és Anyagvizsgálati Egyesülés a németországi bejegyzésű GSI SLV Hannoverrel kötött szerződés alapján magyar cégek felkészítését, tanúsítások szervezését végzi. A minősített cégek GSI tanúsítványt kapnak, ingyenesen felkerülnek a tanúsított cégek nemzetközi nyilvántartásába, a www.en11090.net „Online Register EN 1090” honlapon.

Állunk rendelkezésükre, kérjenek ajánlatot vagy szakmai információt munkatársainktól!

Kapcsolattartó:

Papp Lászlóné
minősítést szervező

tel.: +36 1 769 0056;
        +36 70 400 2766

e-mail: pbea@mhte.hu